Nieuw bij jou in de buurt!

Het Urban Ox Park, welkom!

Younique Lifestyle helpt mee!
Osse Sportakkoord ondertekend door Urban Ox Park
RSP Makelaars investeert in Oss!

Missie van het Urban Ox Park

Samen maken we een veilig en wedstrijdwaardig Urban Sports park, waar we elkaar kunnen ontmoeten, kunnen sporten en ontspannen. Of om gewoon te kijken en te zijn.


Het park is geschikt voor mindervalide en voor beginners en gevorderde sporters die kunnen werken aan hun mentale en fysieke fitheid. Het park, dat een sportieve ontmoetingsplek is, is voor iedereen minimaal 12 uur per dag openbaar toegankelijk. Je kunt er skaten, pumptracken en calisthenics beoefenen.


De ambitie is om dit in een groene setting te doen waar het ook mogelijk is om te hardlopen, bootcampen en uitbreiding mogelijk is voor andere Urban Sports disciplines. Ook zijn er plekken om rustig te zitten en te genieten van de sportieve vibe. Het park enthousiasmeert nieuwe gebruikers waardoor de Urban Sports community en cultuur van Oss een stem krijgt en kan groeien! Tegelijkertijd trekt het ook regionale bezoekers, omdat het park zich in de regio onderscheidt.

Waarom hebben we dit nodig in Oss?

Sport heeft een verbindende en ontspannende factor. Urban Sports gaan daarin nog een stap verder door er de componenten uniek, vrij, creatief en uitdagend aan toe te voegen. De drie sporten die zich verenigen in het Urban Ox Park; skateboarden, pumptracken en calisthenics, zijn een mooie verzameling van al deze factoren. Voeg daar een groen toegankelijk park aan toe en alle ingrediënten zijn aanwezig om écht wat toe te voegen aan Oss. Met het Urban Ox Park willen we Oss en haar omgeving verrijken en daarmee bijdragen aan een nog beter imago van onze mooie stad. Voor onszelf, voor onze kinderen, voor omwonenden, voor sporters, voor ouders en opa’s en oma’s en voor ieder ander die plezier kan halen uit deze verbindingsmagneet.

Het team achter het Urban Ox Park

Alles begint met een idee. Dat idee wordt gezaaid en langzaam ontkiemen dan de zaadjes tot plantjes. Als die plantjes bomen worden en ze staan dicht bij elkaar, dan wordt het een bos. Zo is het eigenlijk gegaan met de ontwikkeling rond het ontstaan van het Urban Ox Park. Een aantal Ossenaren hadden een idee. Deze ideeën raakten elkaar op verschillende vlakken. De gemeente Oss bundelde deze afzonderlijke ideeën en verenigde daarmee alle individuele krachten tot een team. Zo ontstond de drijvende kracht achter het plan voor het Urban Ox Park; het team bestaande uit Jara, Tim, Leon, Angelica, Esther, Ronny en Carlo.

We werken écht samen, durven groot te dromen, zoeken naar zingeving en vinden die in onze missie. Daarnaast zijn we erop gebrand dit idee met veel energie te realiseren en dat gaan we doen met onze unieke mix van karakters en kwaliteiten.

Onze toekomstdroom (visie)

We zijn een gedreven team met uiteenlopende karakters en kwaliteiten. Ons gebundelde enthousiasme zorgt voor een aanstekelijke energie die we graag met Oss en omgeving delen. Onze grootste motivatie is de mega kans die we zien voor Urban Sports in onze stad! Daarom doen we ons uiterste best om elke dag een stapje te zetten naar het eerste resultaat: de realisatie van het Urban Ox Park. In onze dromen zien we kinderen steppen op de pumptrack, waarnaast in de bowl een skater een hele vette frontside kick turn maakt en een high five geeft aan zijn maatje in een rolstoel die net een rondje heeft gemaakt en een startende atleet haar eerste pull up in het calisthenicspark maakt. Dit alles in een mooi bomenrij stadspark waar ouders een rondje lopen en opa en oma toekijken vanaf een bankje. Kortom een sportieve inspirerende plek waar iedereen welkom is!

Agenda


2024

Juni

Juni 2024

Start omkeerbare werkzaamheden

Het bouwteam begint met omkeerbare werkzaamheden zoals het bouwrijp maken (frezen) van het terrein, het plaatsen van bouwhekken en de inrichting van de werfkeet.

Juli

Juli 2024

Start onomkeerbare werkzaamheden

Het bouwteam begint met onomkeerbare werkzaamheden zoals de asfalt fase van de pumptrack, het storten van het skatepark en de plaatsing van het calisthenicspark.

September

September 2024

Certificering

Na oplevering van het skatepark, de pumptrack en het calisthenicspark moeten er verschillende certificeringen plaatsvinden om het tot een veilig en goedgekeurd sportpark te benoemen.

Oktober

Oktober 2024

Opening van het Urban Ox Park

Datum wordt binnenkort bekend gemaakt!


Archief

2021

September

1 september 2021

Eerste bijeenkomst

Op woensdag 1 september kwamen Angélica Geertsema, Carlo Smits, Leon Thé en Tim Zwijsen bij elkaar.

Dit was de eerste stap richting het realiseren van het Urban Ox Park.

2022

Mei

9 mei 2022

Bijeenkomst 1: Skatepark & Pumptrack

Op maandag 9 mei organiseert de werkgroep van hét Urban Ox Park een bijeenkomst voor pumpers, skaters, stuntsteppers, etc. om mee te denken met het ontwerp van het Urban Ox Park. Ouders/verzorgers zijn ook welkom!

Tijdens deze bijeenkomst zal het ambitieplan van hét Urban Ox Park gepresenteerd worden. Vervolgens zal er worden overgegaan naar een interactief programma om de feedback van jou, als toekomstige eindgebruiker, beter in kaart te kunnen brengen.

16 mei 2022

Bijeenkomst 2: Calisthenics

Op maandag 16 mei organiseert de werkgroep van hét Urban Ox Park een bijeenkomst voor calisthenics beoefenaars, hardlopers, buitensporters, etc. om mee te denken met het ontwerp van het Urban Ox Park. Ouders/verzorgers zijn ook welkom!

Tijdens deze bijeenkomst zal het ambitieplan van hét Urban Ox Park gepresenteerd worden. Vervolgens zal er worden overgegaan naar een interactief programma om de feedback van jou, als toekomstige eindgebruiker, beter in kaart te kunnen brengen.

Juni

16 juni 2022

Podiumbijeenkomst – Gemeente Oss (commissiezaal)

Op donderdag 16 juni wordt het haalbaarheidsonderzoek van hét Urban Ox Park voor de eerste keer openbaar gepresenteerd en daar kun jij bij zijn!


Tijdens de podiumbijeenkomst presenteren Jacco van Roon (Gemeente Oss), Tim Zwijsen (Urban Ox Park) en Nikol van de Goor (Pittiger in Planologie) het haalbaarheidsonderzoek aan de raadsleden. Er wordt ingegaan op de behoefte, de kosten en natuurlijk de locatie die als #1 uit het onderzoek komt!

Juli

25 juli 2022

Oprichting Stichting Urban Ox Park

Op maandag 25 juli is de Stichting Urban Ox Park opgericht bij PPH Notarissen in Oss.

Met in het bestuur Jara van der Steen als voorzitter, Tim Zwijsen als secretaris en Leon Thé als penningmeester.

November

28 november 2022

Openbare wijkraadsvergadering in Wijkhuis de Haard

Hoe staat het met de ontwikkelingen van het Sibeliuspark?

Volgens de plannen transformeert het Sibeliuspark van park met weinig uitstraling naar een aantrekkelijk, multifunctioneel, sociaal veilig en goed te beheren ontmoetingsplaats voor mensen uit de wijk. Hoever staat het met de plannen en wat zijn nog mogelijke opties? Op maandag 28 november om 19.30 uur kan iedereen die nieuwsgierig is naar de ontwikkelingen van het Sibeliuspark aansluiten bij de openbare wijkvergadering op locatie wijkhuis de Haard (parkeren en ingang via Sterreboszijde, Paganinistraat)


Park & People, KCAP en de gemeente Oss presenteren de voortgang van het traject van het noordelijk deel van het park, tussen Joannes Zwijsenlaan en Euterpelaan. Daarnaast sluiten de initiatiefnemers van het Urban Ox Park aan om te laten zien wat op sportief gebied een mogelijke invulling van het park kan zijn.

December

15 december 2022

Raadsvergadering – Gemeente Oss (publieke tribune raadzaal)

Op donderdag 15 december vergaderd de gemeenteraad van de Gemeente Oss o.a. over de realisatie van het Urban Sports park. Neem plaats op de publieke tribune om te horen of de gemeenteraad akkoord is met de realisatie.

2023

Januari

7 januari 2023

Bezoek aan ‘t Sibeliuspark

Wat gaat er spelen in het Sibeliuspark? 

Een Urban Sports Park, wat is dat precies? En hoe gaat die sportplek in het Sibeliuspark gerealiseerd worden. Op zaterdag 7 januari 2023 tussen 11:00 uur en 15:00 uur zijn de initiatiefnemers op de aangewezen locatie in het Sibeliuspark te vinden om samen met u te bekijken hoe dit precies vormgegeven wordt.

 

Niets is zo moeilijk als bedenken hoe iets eruit gaat zien en wat de impact op de omgeving is. Daarom willen we de drie onderdelen graag met jou in het park neerzetten. Daarvoor nemen we lint en piketpaaltjes mee en zorgen we voor soep, koffie en thee. Samen ‘bouwen’ we op deze manier het skatepark, de pumptrack en het calisthenicspark op volgens de plannen die recent door de gemeenteraad zijn goedgekeurd. 

 

Wij, de leden van Stichting Urban Ox Park, kunnen niet wachten totdat wij en onze kinderen echt kunnen gaan spelen in het Sibeliuspark. We dromen van snelle rondes op de pumptrack, een kickflip in het skatepark of de human flag in het calisthenicspark. Voor ons is dat de toekomstmuziek voor wat gaat spelen in het Sibeliuspark!

23 januari 2023

Urban Sports demonstratie tijdens Osse Sportawards

Op maandag 23 januari worden de Osse Sportawards uitgereikt in Theater De Lievekamp. Ook worden de sporters met een behaald Nederlands Kampioenschap, en/of podiumplek op een EK, WK of Wereldbekerwedstrijd gehuldigd. En wij, het Urban Ox Park, mogen de openingsdemonstratie verzorgen!

April

Medio april 2023

Start crowdfundactie

Om de realisatie mogelijk te maken dienen de initiatiefnemers €135.000 bij te dragen om samen met de gemeente Oss het park te financieren, te beheren en te onderhouden. Via subsidies/fondsen, het Osse bedrijfsleven en crowdfunding wordt verwacht het totale bedrag bij elkaar te verzamelen.

27 april 2023

Koningsmarkt in het Osse centrum

Op donderdag 27 april is het Koningsdag en wordt het Osse centrum omgetoverd tot een volledige koningsmarkt. Ook wij zijn daar te vinden met onze eigen kraam. Kom gezellig langs en doe mee aan een van de challenges en wie weet ga jij wel met een van de prijzen naar huis!

Mei

Medio mei 2023

Start sponsorwerving

Om de realisatie mogelijk te maken dienen de initiatiefnemers €135.000 bij te dragen om samen met de gemeente Oss het park te financieren, te beheren en te onderhouden. Via subsidies/fondsen, het Osse bedrijfsleven en crowdfunding wordt verwacht het totale bedrag bij elkaar te verzamelen.

Juli

10 juli 2023

Skaters bijeenkomst ter brainstorm

Op maandag 10 juli nodigen wij alle skaters van Oss e.o. uit om in Skatepark Ussen te komen rollen en kort te brainstormen over de invulling van het nieuwe skatepark van Oss. Neem je board mee en bekijk als eerste de technische tekeningen van het Urban Ox Park. Dit is je kans om mee te bepalen wat er in het skatepark gaat komen!

September

4 september 2023

Wijkraad Ruwaard on Tour x Urban Ox Park (inloopavond)

Op maandag 4 september tussen 19:00 en 20:30 uur organiseren wij in samenwerking met Wijkraad Ruwaard een inloopavond. Op de locatie van het toekomstige Urban Ox Park zullen de initiatiefnemers aanwezig zijn om de laatste updates te delen over de realisatie van het Urban Ox Park.

25 september 2023

Openbaar wijkoverleg in Wijkhuis de Haard

Op maandag 25 september 2023 nemen wij +/- 15 minuten de tijd om tijdens het openbaar wijkoverleg een update te geven over de stand van zaken wat betreft het Urban Ox Park. M

December

19 december 2023

Start van de aanbestedingsfase

In de maand december is de onderhandse aanbesteding verstuurd door de Gemeente Oss naar 5 gekozen partijen.

2024

Januari

10 januari 2024

Beoordelingsmoment aanbestedingsfase

In januari vind een belangrijk moment plaats voor het Urban Ox Park. 2 van de 5 aangeschreven partijen hebben hun plan ingediend in de race voor het winnen van de aanbesteding. Een beoordelingscommissie van 5 personen, 2 ambtenaren van de Gemeente Oss en 3 initiatiefnemers van het UOP, mogen samen besluiten aan wie de gunning van de aanbesteding word verleend.

Februari

28 februari 2024

Bekendmaking definitieve gunning aanbesteding

Met veel plezier delen we mee dat de realisatie van het Urban Ox Park van start gaat! De aanbesteding is gewonnen door BAM Infra Nederland, waarbij de uitvoering zal plaatsvinden in samenwerking met MudCrew en The Pump Factory.

Maart

11 maart 2024

Presentatie voorlopig ontwerp in Wijkhuis de Haard

We nodigen u van harte uit voor een inloopavond op maandag 11 maart om 19:30 uur. Tijdens deze avond presenteren we het voorlopige ontwerp van het park en beantwoordt het bouwteam graag al uw vragen. De inloopavond vindt plaats in Wijkhuis De Haard, Brederostraat 46, Oss.

Mei

15 mei 2024

Urban Ox Kick-off Festival

Ben jij klaar voor het Urban Ox Kick-off Festival? Op woensdag 15 mei bruist het Sibeliuspark in Oss van de actie tijdens dit gratis evenement. Kom langs en doe mee met de leukste urban sporten! Wees de eerste die het definitieve ontwerp van het Urban Ox Park te zien krijgt. Geef je mening en praat mee over de toekomst van urban sports in Oss.

29 mei 2024

Aannemingsovereenkomst officieel getekend

Het skatepark, de pumptrack en het calisthenicspark kunnen officieel gebouwd gaan worden. Gemeente Oss tekende, in samenwerking met Stichting Urban Ox Park, met BAM Infra Nederland de aannemingsovereenkomst. Mud Crew uit Utrecht is de aangewezen partij om het skatepark aan te leggen. The Pump Factory gaat zorgen voor een gave en uitdagende pumptrack en Nijha plaatst het calisthenicspark. Tezamen wordt dit het eerste urban sportpark in de regio Noord-Oost Brabant.

Kom met ons in contact!