Over ons

Over het team

Het Urban Ox Park is een bundeling van een aantal burgerinitiatieven. Na de gebruikelijke route zijn op 25 juli 2022 alle ideeën officieel ondergebracht in een entiteit genaamd Stichting Urban Ox Park.


Het team achter het Urban Ox Park

Leer ons een beetje beter kennen

Voorzitter
Jara van der Steen

“Oss mist op dit moment een openbaar sportpark waar jong en oud zich kan vermaken. Een plek waar je andere mensen kunt ontmoeten en waar je uitgedaagd kunt worden op sportief vlak. Mede voor mijn kinderen heb ik daarom een initiatief ingediend bij de gemeente. Dit heeft geleid tot een échte samenwerking met een groep mensen waarmee we er alles aan doen om dit Urban sportpark te realiseren. Met veel ondernemerschap en plezier zet ik hier me, als onderdeel van deze groep, graag voor in!”

Secretaris
Tim Zwijsen

“Op 19-jarige leeftijd ontdekte ik de sport calisthenics; een combinatie van turnen en fitness waarbij je met je eigen lichaamsgewicht je spieren kunt trainen. Een redelijk onbekende sport in Nederland, maar met enorm veel potentie voor verschillende doelgroepen. Mijn motivatie is begonnen met het creëren van een openbare ontmoetingsplek waar iedereen, zonder lidmaatschap, kan werken aan zijn of haar fysieke en mentale gezondheid.”

Penningmeester
Leon Thé

“Als klein jochie vroeger veel ge-skate op allerlei plekjes in Oss. Wij hadden natuurlijk geen skateparken, die zagen we allen op gekochte videobanden uit Amerika en konden we van dromen. Met skateboarden ben ik sinds jaren gestopt toen het uitgaansleven begon. In Corona-tijd ben ik met mijn zoon naar een skatepark gegaan om toch iets te doen en was meteen weer opnieuw verslaafd. Vooral door de faciliteiten met quarters, obstacles, rails en ledges maar nog meer door de open en vriendelijke cultuur van alle skaters, steppers en bmx’ers. Tijdens de lockdown sloten de skateparken en heb toen zelf maar in m’n bedrijfshal een miniramp gebouwd. Zo ben ik in aanraking gekomen met de lokale skaters, die me al snel duidelijk maakte dat er ontzettend veel behoefte was aan een echt Osse skatepark. Als ondernemer kende ik de wethouder van Oss en heb dit toen meteen bespreekbaar gemaakt. De gemeente heeft me in contact gebracht met de andere initiatiefnemers. De klik was er meteen. Gezamenlijk zijn we nu ook zo ver gekomen en hopelijk gaan onze dromen uitkomen!”

Bestuurslid
Angelica Geertsema

“Oss heeft een plek nodig waar jeugd en volwassenen laagdrempelig samen gaan sporten en in verbinding met elkaar kunnen komen. Niet zomaar een sportpark maar echt iets vernieuwends! Een paar jaar geleden ben ik met mijn kinderen naar een camping geweest en zag daar voor het eerst een pumptrack. Ik zag hoe de jeugd plezier maakte en ondertussen sportend bezig zijn. Ouders maken langs de zijlijn contact met elkaar en een opa leest een boek op zijn campingstoeltje bij de pumptrack. Ik werd zo enthousiast dat ik het initiatief nam om zoiets ook in Oss te gaan realiseren. We begonnen met een projectgroep van 3 personen en inmiddels is de groep groter en zijn dromen nog mooier geworden met een realisatie van een Urban Ox Park!” 

Bestuurslid
Esther Kruit

“Buiten zijn en sport is belangrijk voor mij. Ik loop graag hard in de natuur en in de zomer fiets ik lange afstanden. Als Ossenaar, moeder van twee ‘urban sporters’ en als landschapsarchitect vind ik dat we een park met hoogwaardige buitensportvoorzieningen missen in Oss. Ik hoefde daarom niet lang na te denken toen de initiatiefnemers mij vroegen of ik mee wilde helpen met de realisatie van het Urban Ox Park. Het is een enorme leuke groep enthousiaste mensen met veel energie. Ik ben blij dat ik aan dit burgerinitiatief mijn steentje kan bijdragen.”

Bestuurslid
Ronny van Dinther

“Een aantal jaren geleden kwamen we voor het eerst in aanraking met een pumptack tijdens een weekendje op Camping Ter Spegelt in Eersel. Doordat het een geasfalteerde baan is ‘t ook te berijden met alles wat wielen heeft (ongemotoriseerd) en dat bleek ook wel met onze eigen kids die met hun skeelers steps en fietsen hier meerdere uren van dit weekend hebben doorgebracht. Ze vonden het super om hier buiten te kunnen spelen! Ook ikzelf, die wel van een beetje fietsen houdt, wilde dit proberen en was gelijk verkocht aan deze vorm van bewegen. Een enorme workout, vooral als je een paar rondjes achter elkaar maakt. De pumptrack is sinds die tijd een must have voor de kids en pappa van elke vakantie waar we heen gingen. Het speelplezier houd maar niet op dus dit gaf mij de drive om te proberen of zoiets in Oss te realiseren is.

Bestuurslid
Carlo Smits

“Mijn hele leven ben ik al een sportliefhebber en een trotse Ossenaar. Iedereen van jong tot oud, van arm tot rijk, valide en invalide moet de gelegenheid krijgen om zijn favoriete sport uit te kunnen oefenen. Urban Sports zijn binnen de gemeente Oss tot op heden een ondergeschoven kindje en het wordt tijd dat deze tak van sport een mooie plek krijgt. Kinderen moeten vanachter hun spelcomputer en telefoons vandaan komen en lekker in de buitenlucht in de weer gaan maar ook de oudere jongeren moet lekker kunnen sporten en socializen. Het Urban Ox Park kan in al het bovenstaande voorzien. Een mooie openbare sport-, spel- en ontmoetingsplek die vrij toegankelijk is voor iedereen in een groene omgeving waar jong en oud kan sporten, spelen, ontmoeten of gewoon op een bankje genieten van de reuring om je heen.

Dit is voor mij de reden dat ik mij met ziel en zaligheid inzet voor het Urban Ox Park. Een sportieve ontmoetingsplek waar men als inwoner van de gemeente Oss trots op kan zijn.”

Design
Demi Hendriks

“Toen ik begon als grafisch designer, realiseerde ik me al snel dat ik meer kon doen dan alleen mooie ontwerpen maken. Ik ontdekte dat ik hield van het creëren van merkidentiteiten voor bedrijven en particulieren. Daarnaast hou ik enorm van afwisseling, het ontwerpen van creatieve projecten voor vrienden en familie past dan ook helemaal bij mij. Ik heb me gespecialiseerd op het gebied van branding. “Hoe zet je nu een sportpark op de kaart en ben je herkenbaar voor het juiste publiek?”, deze vraag werd door Tim aan mij gesteld, het zette mij meteen aan het denken en ik liep over van de ideeën. Het Urban Ox Park, een geweldig initiatief waar ik mijn steentje aan bij mag dragen. Het is een creatieve uitdaging om samen met dit gezellige clubje te werken en een paar mooie ontwerpen te maken. Ik heb geholpen bij het creëren van de huisstijl, het BrandBook, verschillende templates, content voor op social media, visitekaartjes, banners en nog veel meer andere grafische uitingen die de herkenbaarheid van dit sportpark zullen vergroten. Als je nu denkt ik heb ook nog wel een uitdaging die wat creativiteit kan gebruiken, neem dan gerust contact op.”

Website
Pleun van Otten

“Mijn naam is Pleun van Otten en sinds mijn 20ste eigenaar van

Cookie Crunch🍪. Ik hou ervan om creatief bezig te zijn en daarom ben ik gestart met het maken van websites en webshops. Ik omschrijf mijzelf als een creatief, leergierig en sociaal persoon. Binnen mijn onderneming kan ik mijn creativiteit en technische kennis combineren. Daarnaast heb ik een hele lieve hond Pien waarmee ik graag ga wandelen en trainen in mijn vrije tijd. We doen samen aan hondensport en we vinden het allebei hartstikke leuk. Als ik bezig ben met websites maken dan ligt ze trouw aan mijn voeten te slapen. Zo ook bij het bouwen van de website voor het Urban Ox Park. Ik vond het super om mijn steentje bij te kunnen dragen aan dit geweldige initiatief.”

Tekst
Inge Poelmans

“Opgroeiende in omgeving Oss heb ik een park als dit gemist. Mijn voorliefde voor boardsports én de relaxte subculturen daaromheen moest ik altijd in Verweggistan manifesteren. Het Urban Ox Park brengt dit voor de jeugd van nu en de toekomst een stuk dichterbij. De communicatie op rolletjes laten lopen, dat is het minste wat ik kan bijdragen!”

Fotografie
Ronald Goudberg

coming soon

Kom met ons in contact!