29 mei 2024

Aannemingsovereenkomst officieel getekend voor aanleg Urban Ox Park

Het skatepark, de pumptrack en het calisthenicspark kunnen officieel gebouwd gaan worden. Gemeente Oss tekende, in samenwerking met Stichting Urban Ox Park, met BAM Infra Nederland de aannemingsovereenkomst.

Sinds 2021 zet Stichting Urban Ox Park zich in voor de realisatie van een volwaardig urban sportpark in de gemeente Oss en deze zomer is het eindelijk zo ver; het Urban Ox Park gaat gebouwd worden. Dit wordt gedaan door BAM Infra Nederland in samenwerking met 3 specialistische partijen.


Mud Crew uit Utrecht is de aangewezen partij om het skatepark aan te leggen. The Pump Factory gaat zorgen voor een gave en uitdagende pumptrack en Nijha plaatst het calisthenicspark. Tezamen wordt dit het eerste urban sportpark in de regio Noord-Oost Brabant.


De beoogde locatie is het Osse Sibeliuspark, ter hoogte van de rotonde aan de Saal van Zwanenbergsingel en de Joannes Zwijsenlaan. Deze locatie is aan de hand van een haalbaarheidsonderzoek in 2022 als meest geschikte locatie uitgewezen.


De bouw gaat deze zomer van start en zal in zijn totaliteit een kleine 12 weken duren. In het najaar kan er dus al gebruik worden gemaakt van de 3 sportvoorzieningen.

Vlnr: Bob Zevenbergen (Mud Crew), Tim Zwijsen (Stichting Urban Ox Park), Patrick van Boekel (Gemeente Oss), Willem Louwers (Stichting Urban Ox Park), Desmond Tessemaker (The Pump Factory).


Lees ook onderstaande nieuwsberichten

Younique Lifestyle helpt mee!
Osse Sportakkoord ondertekend door Urban Ox Park
RSP Makelaars investeert in Oss!