1 november 2022

Waar staan we in november 2022?

De concretisering van de plannen is in de lente van 2022 in een stroomversnelling gekomen. In mei 2022 is het haalbaarheidsonderzoek dat we met dank aan de gemeente Oss hebben gehouden afgerond. Nikol van de Goor van Pittiger in Planologie nam alle voorwaarden die nodig zijn voor het Urban Ox Park onder de loep.

Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat in regio Noord-Oost Brabant een blinde vlek zit als het gaat om soortgelijke faciliteiten. Het Urban Sport park blijkt op meerdere vlakken naast een goede aanvulling voor stad Oss, ook voor een echte magneet voor de regio.

Op basis van de voorbeelden van succesvolle vergelijkbare locaties in Tilburg, Roosendaal en Helmond zijn belangrijke criteria opgesteld. Aan de hand daarvan zijn meer dan 30 locaties in Oss bekeken en als onbetwiste nummer 1 locatie kwam het Sibeliuspark naar voren.

Behoefte + Locatie + Kosten = Haalbaarheidsonderzoek

Met dat gegeven zijn we in contact gekomen met KCAP (de architecten van het project Sibeliuspark) en Park en People (de projectontwikkelaar van de Talentencampus). Zij hebben daarop het ontwerp van het Sibeliuspark aangepast en daarin de drie vlekken (skatepark, pumptrack en calisthenicspark) verwerkt.

In november 2022 gaan we samen met KCAP en Park & People het gesprek aan met de bewoners van de wijken rond het Sibeliuspark om ze mee te nemen in ons enthousiaste plan. Hiervoor zijn we langs de deuren gegaan met een flyer en zien we erna uit om op 28 november heel veel nieuwe handen te schudden, vragen te beantwoorden en glimlachen op gezichten te toveren!


Lees ook onderstaande nieuwsberichten

Younique Lifestyle helpt mee!
Osse Sportakkoord ondertekend door Urban Ox Park
RSP Makelaars investeert in Oss!